Q: Miten voin päivittää jäsentietojani, pääsen foorumille tai tallivarauksiin? (uusi sähköposti, puhelinnumero jne)

A: Voit päivittää tietosi sähköisesti täältä.

A: Katso tästä pidempi selitys.

A: Miten saan tunnukset foorumille/tallivarauksiin?.


Q: Miten voin tehdä osoitteenmuutoksen jotta mm. Bemaristi-lehti tulee muuton jälkeenkin kotiinkannettuna?

A: Pysyvät osoitteenmuutokset kerholle tulee päivittää suoraan jäsenrekisteriin täältä


Q: En ole saanut salasanaa jäsenistön web-palveluihin enkä pääse kirjautumaan sisään.

A: Salasanaa ei toimiteta erikseen, jäsenistön web-palveluihin pitää rekisteröityä täyttämällä rekisteröitymislomake ja lähettämällä se.


Q: Onko kellään tietoa vanhoista BMW-moottoripyöristä? Kerho? Linkkejä? Itselläni on museokatsastettu BWM R35 vm. -48.

A: Suomessa toimii myös BMW-moottoripyöräkerho. Lisätietoa tarjoaa BMW-moottoripyöräkerho ry:n websivut: www.bmwmoottoripyorakerho.fi.


Q: Näin romuttamolla vanhan auton jonka omistaja sanoi olevan -50 BMW. Olen katellut teidän kuvia barokkienkelistä ja näytää ihan samanlaiselta. Autolla oli neljä ovea, pitkä nokka, kangaskatto ja siinä on ollut kutonen. Mistä saan infoa tästä automallista, valm. numero. (kori, moottori, vaihdelaatikko) kuvia ja teknistä tietoa?

A: Kuvailtu auto on mahdollisesti BMW 501 tai 502 -malli. Lisätietoja autosta saa Suomen BMW-kerho ry.:n kautta joko webistä tai sähköpostitse info(a)bmwclub.fi tai arkisto(a)bmwclub.fi.


Q: Miksi BMW kerho ei kerhona osallistu esim. Forssan piknikkiin tai muihin vastaaviin tapahtumiin. Tietenkin niissä suurin osa on amerikan autoja, mutta on siellä useita eurooppalaisiakin (ja japseja) merkkikerhoja edustettuna (esim. Volvo, VW, Isuzu + italialaiset). Ei sinne tarvitse kaikkien kerholaisten rynnätä, mutta jonkinlaista BMW rivistöä voisi yrittää saada aikaan.

A: Suomen BMW-kerho ry. ei ole yhdistyksenä osallistunut laajemmassa mittakaavassa mainitun kaltaisiin tapahtumiin. Pyrimme keskittämään pienet resurssimme omien tapahtumiemme järjestämiseen pääasiassa, mutta jatkossa tulemme kiinnittämään huomiota myös muihin tapahtumiin osallistumiseen. Yksittäisten kerholaisten autoja varmasti on useissa yhteyksissä ollutkin paikalla.


Q: Ottaen huomioon, että bemaristit ovat ehkäpä kaikkein merkkiuskollisinta väkeä saattaisi olla paikallaan jäsenten koko autokannan seuranta. Siitä BMW-kerhon olisi helppo todeta miten hyvin em. väittämä saattaa pitää paikkansa. Oleellista on miten omistusketju on kehittynyt. Itselläni on vuodesta 1969 ollut aluksi kolme Fordia (Capri, Cortina ja Taunus), mutta sen jälkeen vuodesta 1980 alkaen vain bemareita: 316, 318i, 320iM ja nyt 520i. Tuskinpa BMW- omistusketjuni näiden hyvien autojen jälkeen enää katkeakaan!

A: Jäsenrekisteriimme ei tällä hetkellä tallenneta jäsenistön autotietoja. Autotietokannan tulevaisuus on parhaillaan selvityksessä


Q: Hei! Kysyisin teiltä tämmöistä asiaa kun en mitään muutakaan paikkaa keksinyt. Miten käy jos ostaa korinvaihto BMW:n (esim. 635) ja ajaa kolarin niin että alkuperäiset osat vahingoittuu. P.s. Miten muuten ne korinvaihto systeemi härvelit käytännössä toimivat, tuleeko vikoja, heikkouksia, yms. P.s.s. mistä vuodesta on 500-sarjan bemussa ollut ruisku.

A: Kolmansien osapuolien toteuttamiin ns. korinvaihtoihin yhdistyksellä on neutraali kanta, emme sen kummemmin kiellä emmekä toisaalta kannusta niitä tekemään. Useimmiten kolaroidun korinvaihtoauton prosentit ylittyvät jos/kun sitä ryhdytään korjaamaan ja tällöin verot menevät maksuun. Hyvin usein korinvaihdoissa esiintyy mm. teknisiä ongelmia, toki myös löytyy hyvintehtyjä, ostettaessa on hyvin vaikea tietää etukäteen millaisesta yksilöstä on kyse. BMW:n maahantuoja sekä piirimyyjät suhtautuvat äärimmäisen nihkeästi korinvaihtoautojen teknisiin vikoihin. Ensimmäisessä 500-sarjalaisessa (E12) on ollut polttoaineenruiskutus lokakuusta 1972 lähtien.


Q: Omistan BMW R1100 RT m-pyörän, ja etsin tietoja BMW:n moottoripyöräklubista tai vast. Joko maahantuojan sponsoroimasta tai vapaaehtoisesta sellaisesta. Löytyykö jostakin tietoa tai yhteysosoitetta.
A: Suomessa toimii myös BMW-moottoripyöräkerho. Lisätietoa tarjoaa BMW-moottoripyöräkerho ry:n websivut.
Q: Olen epatoivoisesti yrittanyt saada tietooni, onko BMW 2002 mallia koskaan tehty avo-autona? Tarkoituksena olisi muuttaa oma 2002:ni avokkaaksi, mutta katsastusmies haluaisi ensin nahda piirustukset joista kay ilmi mita vahvistuksia korissa on ollut avomallien osalta. Siis, jos joku tietaa mista kyseisia piirustuksia olisi saatavilla, olisikohan mahdollista saada vinkki siita? Saksalaisissa lehdissa olen nimittain nahnyt useita avo-02:sia, enka usko etta ne kaikki ovat jotain laikka-customeita.

A: BMW 2002:sta on tehty kahdenlaisena avomallina, ns. Baur-cabriona sekä vollcabriona. Ensimmäisessä katto oli laskettavissa osittain (ikkunoiden kehykset säilyivät), jälkimmäinen oli todellinen cabriolet-malli ilman turvakaaria tms. Emme kannusta korinvaihtoon kyseisen mallin osalta, mikäli 2002 cabrio kiinnostaa, kannattaa tutustua esim. Saksalaisiin vanhojen autojen myyntipalveluihin ja etsiä sieltä haluttu yksilö Suomeen tuotavaksi. Saksalaisissa lehdissä nähdyt ovat aitoja, eivät ns. "laikka-customeita".


Q: Millä tavalla autatte jäseniä varaosien hankinnassa. Itseltäni meni kansi BMW 520 (-80) kuutoskoneesta.

A: Kerhon jäsenet saavat 10-15% alennusta BMW -merkkiliikkeestä ostetuista varaosista.
Kerholaisilla on myös usein myynnissä varaosia ja esimerkiksi kyseisen moottorin kantta kannattaa kysellä web-palveluissamme olevalla keskustelufoorumilla (vaatii rekisteröitymisen ja on tarjolla ainoastaan jäsenille).


Q: Minulla on BMW 520 -80 E12 kuutoskone hommasin BMW 520i -82 E28 ruiskukuutosen Entisen tilalle. Saisiko teiltä moottorien kytkentäkaavioita. Sytytysjärjestelmä on erilainen molemmissa eikä konetta saa toimimaan ilman kytkentäkaavioita.

A: Kyseisen mallin ja -moottorin kytkentäkaavioita kannattaa kysyä arkistonhoitajaltamme, sähköposti arkisto(a)bmwclub.fi.


Q: Voisitteko antaa lisätietoja kevään ratapäivästä. Onko ennakko ilmottautumista ja paljonko osallistumismaksu on. Onko autolle asetettu mitään erityisiä vaatimuksia esimerkiksi renkaiden suhteen. Onko sprintti kisaan osallistuville autoille erilaisia vaatimuksia. Minkälaisella kalustolla siellä yleensä käydään, kehtaako sinne ylipäätään tulla vanhalla E21:llä?

A: Ratapäivistä on pyritty tiedottamaan Bemaristi-lehdessä sekä web-sivuillamme. Kannattaa seurata tapahtumakalenteria aina hieman ennen ratapäivien ajankohtaa, tiedotamme asioista tarkemmin siellä. Ennakkoilmoittautumista ratapäiville ei ole, ratamaksu peritään kulloinkin voimassa olevan ratamaksun mukaan. Renkaiden suhteen ei ole erityisvaatimuksia, katsastuskelpoiset siviilirenkaat riittävät. Renkaisiin kannattaa nostaa paineita n. 1 bar rata-ajoa silmällä pitäen. E21 voi mainiosti tulla kokeilemaan rata-ajoa.


Q: Sain juuri tämän vuoden jäsenmaksulomakeen josta mieleeni tuli yksi kysymys. Liityin viime vuonna joskus heinäkuun aikana kerhoon ja maksoin 25 EUR. Maksoinko puolesta vuodesta koko vuoden maksun?

A: Yhdistyksemme jäsenmaksukausi on kalenterivuosi. Joulukuussa liittyneet katsotaan automaattisesti seuraavan kalenterivuoden jäseniksi.


Q: En tiedä missä on vika kun BMW maahantuojalla sekä paikallisilla BMW liikkeillä on nuiva asenne jos on muuttanut esim. toisenlaisen moottorin autoon, apua ei tunnu löytyvän. Löytyisikö kerhosta kenties? Eli olen vaihtanut autooni (BMW 530iA vm.88) Alpinan B10 moottorin (3,5L) mutta katsastuksessa tarvitsisin jonkin ihme lauselman että tämä kyseinen moottori vastaa pakokaasuarvoiltaan alkuperäistä moottoria tai täyttää EU- direktiivin E15/04 asettamat arvot. Mistä saisin tietoa tai ehkä jopa lauselman kyseisestä asiasta. Olisi pakko saada katsastettua auto.

A: BMW-maahantuojan sekä -piirimyyjien asenne näihin ns. tekniikanvaihtoihin on erittäin kylmäkiskoinen. Syy on täysi ymmärrettävissä; he eivät voi sitoutua kyseisen yksilön kohdalta mihinkään, koska se on kolmannen osapuolen rakentama eikä tällöin enää ole BMW tehtaan valmiste. Ennen tekniikanvaihtoa kannattaa selvittää kyseiset asiat tarkoin ongelmien välttämiseksi. Tietojemme mukaan Alpina B10 moottori ei vastaa alkuperäistä moottoria. Lausuntoa aiheesta kannattaa tiedustella suoraan Alpinalta Saksasta.


Q: Minulla on vain pieni kysymys, joten toivottavasti Teillä on aikaa vastata siihen: Huomasin, että joidenkin vanhempien BMW-mallien mallinumero- osan perässä on tekstiosa "bavaria". Tämä viitannee Baijeriin(?), mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

A: Bavaria tarkoittaa Baijeria, mutta BMW-autoissa se tarkoittaa myös tiettyä erikoisempaa varustelutasoa etenkin 80-luvun malleissa.


Q: Hankin juuri isän kanssa vuoden 1976 BMW 1502:n, todella hyvässä kunnossa. Tarkoituksenamme olisi laittaa auto museorekisteriin vuonna 2002, jolloin se on mahdollista. Tänä aikana autoa fixataan "edustuskuntoon". Mutta kysyisin, mitä polttoainetta tuossa aikaansa nähden korkeaviritteisessä 1500 cc koneessa kuuluu käyttää? 95E+lisäaine, 98E+lisäaine,99 vai TB Terra 98E. Auto oli tankki täynnä joten ei aavistustakaan enkä tullut kysyneeksi.

A: Kyseisessä moottorissa (M10) tulee käyttää 95E-polttoainetta sekä venttiilinsuojalisäainetta.


Q: Milloin 320i E30:seen tuli katalysaattori? Tuliko se mallivuodeksi '88 faceliftin yhteydessä? Etenkin haluaisin tietää, että vaikuttiko katalysaattori kyseisen mallin teho- tai vääntöarvoihin?

A: E30 korimalliin katalysaattori tuli ensimmäisen kerran mallivuodeksi 1988. Teho- ja vääntölukemiin se vaikutti kuusisylinteristen M20-moottoreiden osalta hieman laskevasti. 325i mallin kohdalla siten, että teho laski 1 hv sekä vääntö 4 Nm, 320i mallin kohdalla teho säilyi ennallaan mutta vääntö putosi 10 Nm. Myös puristussuhteet laskivat kummassakin moottorissa. Nelisylinteristen M40-moottoreiden osalta ei muutoksia tapahtunut, ne tulivat markkinoille kyseisenä mallivuotena.


Q: Olen uusi Bemarin omistaja ja olisin kysynyt neuvoa siihen, että mistä kannattaisi lähteä etsimään uutta ja tehokkaampaa moottoria. Haluaisin nimittäin vaihtaa BMW 316 coupe 1.6:n moottoria 318-325 moottoriin.

A: Tehokkaampaa moottoria kannattaa lähteä etsimään suoraan vaihtamalla koko auto 318iS tai 325i malliseksi jolloin tehonlisäys tulee suoraan iskutilavuudeltaan suuremman moottorin kautta. Tekniikanvaihtoihin emme kannusta ryhtymään.


Q: Tässä kun nyt ensimmäistä Bemaristi lehteä odottelen, niin olisin kysynyt, että saanko myös jonkinlaisen jäsenkortin ja saako sillä sitten alennuksia näyttelyistä ym. tapahtumista?

A: Jäsenkortti on International Council of BMW Clubs kautta saatava kortti, joka tarjoaa tiettyjä etuja Euroopan laajuistesti. Kotimaisia etuja ollaan neuvottelemassa parhaillaan eri tahojen kanssa (BMW piirimyyjien varaosa-alennukset jne.).

 


Q: Oliko Kugelfischer-ruiskutusjärjestelmä saatavana optiona vuoden 68-72 BMW 2000 malleihin ja voidaanko museokatsastaa sellainen auto varustettuna sellaisella järjestelmällä vaikka ei rekisterissä siitä ole mainittu?

A: Kugelfischer -polttoaineenruiskutusjärjestelmä oli ainoastaan Neue Klasse 2000 tii mallissa (ei siis optiona BMW 2000 malliin, vaan ruiskumalli myytiin täysin omana mallinaan), esittelyvuosi 1969. BMW 2000 tai 2000 ti mallia ei voida museokatsastaa BMW 2000 tii mallina vaikka polttoainejärjestelmäksi olisi syystä tai toisesta vaihdettu Kugelfischer.


Q: Olen tulossa Ahveniston radalle ja mietin että pitäisikö sinne jotenkin ilmoittautua? Jos näin on haluaisin sen mielelläni tietää. Pitääkö olla jotain erityisiä turvavarusteita rata-ajossa, esim. kypärä?

A: Ratapäiville ei ole ennakkoilmoittautumista. Kypärä on itsestäänselvä turvavaruste rata-ajossa, lisäksi toimivat turvavyöt sekä niiden käyttö on pakollista.


Q: Omistan vuoden 1966 BMW 2000 CA ja sen alkuperäinen sivupeili on hajalla. Suomen maahantuojalla ei ole peiliä, mistä hankkia?

A: Maahantuojan tai piirimyyjien kautta on mahdollista tilata Mobile Tradition osia, jollaiseksi peili todennäköisesti luokitellaan. Varastossa sellaista tuskin on piirimyyjällä, joten sellainen pitää tilata Saksasta ja toimitus kestänee viikosta kahteen.


Q: Olisiko millainen mahdottomuus saada autotietokantahakuun ominaisuus, jossa näkyisi auton omistajan tietoja mm. nimi, puh. ja sähköpostiosoite. Olisi mielenkiintoista keskustella esim.auton ominaisuuksista omistajan kanssa tai kysellä neuvoja tms.

A: Autotietokantahakuun ei tietosuojasyistä ole mahdollista saada auton omistajan tietoja. Yhdistyksen jäsenten kesken on mahdollista välittää osoitteita mikäli jäsen sen itse sallii, tällöin kannattaa kysyä apua jäsenrekisterin hoitajalta, sähköposti jasenasiat(a)bmwclub.fi.

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS FeedPinterest
Pin It

KERHOTUOTTEET

Scroll to top