Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta

LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta 19.08.2016 10:03 #3773

 • JussiR
 • JussiR hahmo
 • Offline
 • Verwaltungsleiter
 • Viestejä: 67
 • Vastaanotettu kiitos 4
Suurin osa varmasti on ainakin kuullut Malmin lentokenttää koskevasta sulkemisuhasta. Lyhyesti homman nimi on se, että Helsingin kaupunki haluaa yleisestä mielipiteestä ja perustellusta vastustuksesta huolimatta tuhota Malmin kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisen kentän, paaluttaa Tattarisuon ja rakentaa paikalle asuinalueen - maksoi mitä maksoi. Ja sehän tulisi maksamaan.

Tämä voidaan estää säätämällä erityislaki kentän säilyttämisestä. Näin Helsingin punavihreä poliittinen kenttä ja muutama asiasta taloudellisesti hyötyvä taho tulisivat torpatuiksi koko Suomen kansan toimesta. Jokainen Suomen äänioikeutettu kansalainen voi tukea tätä asiaa allekirjoittamalla kansalaisaloitteen, ja mikäli 50000 nimeä tulee täyteen, menee asia Eduskunnan käsiteltäväksi. Aloite löytyy Oikeusministeriön ylläpitämästä aloiteportaalista:

www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106

Tämä on siis jokaisen jo jotakin allekirjoittaneen erikseen uudelleen allekirjoitettava. Aiemmin on kerätty 75000 nimen adressi ja 13000 nimen kuntalaisaloite. Minuutin vaiva pankkitunnuksilla tehdä, joten nyt kaikki asiasta positiivisesti ajattelevat: Toimikaa!

Malmin lentoasema on viime aikoina profiloitunut myös muuhun kuin ilmailutoimintaan. Siellä järjestetään kiihdytysajoja ja muita moottoriurheilutapahtumia, sekä autokerhojen kokoontumisajoja. Viimeaikoina mm. kuukausittainen Cruising Nightin Pre-Party on pidetty kentällä, ja suosio on ollut suurta. Yleisestikin olisi hyvä yhdistää voimia ja tukea toinen toistemme intressejä ja mahdollisuuksia harrastaa mieleisiä asioita. Kuka tietää minä päivänä joudutaan keräämään nimiä Ahveniston säilyttämiseksi tai milloin kaiken kivan kieltäjät ovat jonkun muun kimpussa?

Kiinnostuneet voivat lukea faktaa asioista vaikka täältä:

www.malmiairport.fi/

Asian ylläpitämiseksi keskustelussa voidaan toki käydä keskustelua siitäkin kuinka Helsingin asuntopula on niin gauhia, että ilman Malmin tuhoamista tulee maailmanloppu. Kylmät faktat asiassa ovat kuitenkin kentän ilmailukäytössä säilyttämisen puolella, ja ainoastaan oman elämänsä annisinnetännemäet eivät niitä kykene hyväksymään.:)
Das Beste oder nichts
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta 20.08.2016 11:17 #3783

 • jaki
 • jaki hahmo
 • Offline
 • Achtgeber
 • Viestejä: 195
 • Vastaanotettu kiitos 1
Nimi lisätty :)
Jussi voisi kertoa mitä ainetta nuo pienkoneet pudottaa yli lentäessään? :P
Kun muutimme Tattariharjulle aluksi nuo koneien pärinä ärsytti lähes koko ajan. Sitten niihin tottui ja jos tuo lentotoiminta nyt loppuisi, niitä tulisi todennäköisesti kova ikävä : :cheer:
Jukka Kilpiö, jäsen nro 731, kotisivut www.jakiltech.fi
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta 21.08.2016 10:34 #3786

 • 135
 • 135 hahmo
 • Offline
 • BMW Club Finnland jäsen
 • Viestejä: 87
Allekirjoitettu.

Helsingin tiivistäminen on saamassa hälyttävät mittasuhteet. Samaan aikaan kun Malmin kentän ja Tattarisuon hävittämistä ajetaan eteenpäin, ollaan piakkoin myös päättämässä Helsingin sisäänajoteiden muuttamisesta asuntokaduiksi. Siis ruuhka alkaisi jo kehä I:ltä esim. Tuusulantietä tultaessa. Keskustaan ajoaika kasvaisi, ja käytännössä yritetään yksityisautoilu lopettaa kokonaan keskustassa. Tämä johtaa siihen, että keskustan liikkeet kuihtuu, ja kaupat kuten myös yritykset siirtyvät esim. Vantaalle lentokentän läheisyyteen ja ostareihin pitkin kehäteitä.

En ymmärrä tätä tiivistämistä: Helsingillä on Sipoon metsät, ja muutenkin pk-seudulla on maata vapaana rakentamiselle. Miksi juuri sisääntulotiet pitäisi suurin kustannuksin muokata uusiksi? Miksi kaikkien pitäisi asua kehä-I:n sisäpuolella? Jotta syntyy "pöhinää"?

Tästä "pöhinästä" oli jokunen viikko sitten medioissa puhetta. Jotta syntyy Kallion kaltaisia alueita, joissa sattuu ja tapahtuu, kaupunkisuunnittelijoiden mukaan pitää todella ahtaa TARPEEKSI ihmisiä samalle alueelle - muuten ei synny pöhinää! Mutta me olemme pohjolassa, harvaan asutussa maassa. Miksi täällä pitäisi olla kuin Pariisissa? Sitäpaitsi, vaikka jotkut ihmiset pöhinää kaipaavat, epäilen että se koskee enempi ihmisiä ennen perheen perustamista ja lasten tekemistä. Sen jälkeen on mukavampi asua vaikka Pohjois-Helsingin vehreillä asuinalueille, joissa ei ole kovin pöhinää, mutta on turvallisemmat koulutiet lapsille ja hyvin perinteinen suomalainen kaupunkimeininki.

Malmin rakentaminen osaltaan hävittäisi virkistysmahdollisuuksia. Asuinrakentamisen sijaan pitäisi todella jatkokehittää Malmia monipuoliseksi harrastuskeskukseksi. Se toisi tervettä pöhinää Helsinkiin ja koko pk-seudulle.
Viimeksi muokattu: 21.08.2016 10:37 : 135.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

LEX MALMI, Laki Helsinki-Malmin lentopaikasta 01.09.2016 21:01 #3836

 • hietase
 • hietase hahmo
 • Offline
 • BMW Club Finnland jäsen
 • Viestejä: 192
135 kirjoitti:
Allekirjoitettu.

En ymmärrä tätä tiivistämistä: Helsingillä on Sipoon metsät, ja muutenkin pk-seudulla on maata vapaana rakentamiselle. Miksi juuri sisääntulotiet pitäisi suurin kustannuksin muokata uusiksi? Miksi kaikkien pitäisi asua kehä-I:n sisäpuolella? Jotta syntyy "pöhinää"?

Ja Keskuspuistoa nakerretaan koko ajan, kaavoitus tehdään lainvastaisesti joillakin mystisillä älyttömän isoilla rastereilla, Kruunusiltoihin upotetaan satoja miljoonia eikä niillä saa edes ajaa autolla (vaikka virkamiesten suunnitelmissa on jo ihan takuulla asuntorakentaminen Santahaminaankin) yms yms. Onneksi maksan kunnallisveroni Espooseen, jossa sentään osataan tehdä metro tuplahinnalla ja sopimattoman lyhyille junille, jossa virkamiehet uhkailevat ja ahdistelevat yrittäjiä, jossa... Vantaasta puhumattakaan (tökeröt alihintaiset yksityisten maiden pakkolunastukset, kaupunginjohdon lahjonnat jne). Onko tämä maan tapa?

Lex Malmi allekirjoitettu.
Joskus ollut E21 320/6, E21 318A, E34 525i touring, E39 530i touring
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Sivu luotiin ajassa: 0.223 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top