Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: Kerhotallin Autocom-testilaite päivitetty (Lue jos käytät !)

Kerhotallin Autocom-testilaite päivitetty (Lue jos käytät !) 26.02.2017 22:02 #4758

  • JKK
  • JKK hahmo
  • Offline
  • BMW Club Finnland jäsen
  • Viestejä: 25
  • Vastaanotettu kiitos 1
Kerhon Autocom-PC on päivitetty 2017-versioon, ja tulevat päivitykset on hankittu 2018 vuoden alkupuolelle saakka. Läppäriin on asennettu uusi nopeampi SSD-levy, Myös käyttöjärjestelmä on uudelleenasennettu. Näillä eväillä päivitetty Autocom-softa pyörii merkittävästi kepeämmin. Tosin huomioikaa että Autocom-softan käynnistyminen kestää uudessa versiossa n.20 sekuntia. Eli jos kone ei reagoi kuvakkeen klikkaukseen samalla sekunnilla, niin malttakaa ja odottakaa muutama hetki ennenkuin teette mitään.... Käynnistyttyään ei pitäisi enää esiintyä takkuilua, kuten ennen päivitystä asianlaita oli.

Hallilta löytyy myös TeleFinlandin (eli Soneran) 4G/WLAN-verkko, jonka tukiasema on asennettu läppäripöydän yläpuolelle (musta kaksiantenninen Asus-tukiasema). Tuntuu toimivan hyvin. Tämä on oltava jatkuvasti aktiivisena, koska Autocom tekee säännöllisesti (n. kerran kuussa) tarkistuksen tehtaan palvelimelle, jossa tarkistetaan lisenssin validius, sekä uuden päivitykset, jotka nykyään tulee Autocomilta nettiverkon läpi. Jos yhteys katkeaa, lopettaa testeri toimintansa. WLAN-verkon salasana löytyy tukiaseman ”tyyppikilvestä”. Tätä tuskin moni tarvitsee kun jokaisella on nykyään kännykässä 4G-liittymät….

Autocom-softan käyttöliittymä on vaan muuttunut merkittävästi ja logiikka on hieman erilainen kuin vanhassa versiossa. Jos tuntuu että käyttäjät tarvitsevat apua ohjelman opettelussa, voin tulla sovitusti pitämään pienen iltakurssin kevään aikana. Toisaalta sen kyllä oppii nopeasti ihan vaan tutkimalla, erehtymällä ja onnistumalla. Logiikka on vaan erilainen.

Olen myös printannut perustason ohjeet laminoituna koneen päälle. Toivottavaa olisi että sininen pahvilaatikon kansi pidettäisiin läppärin päällä, jotta ilmassa leijuva pöly pysyisi poissa koneesta. Oli nimittäin melkoinen duuni putsata läppäri kaikesta kertyneestä liasta ja pölystä....

Muutama sääntö:

- Älä koskaan muuta softaa suomenkieliseksi. On yleisesti tunnettu fakta, että Autocomin FIN-versio sisältää huolestuttavan paljon käännösvirheitä. Tämä on aiheuttanut monessa korjaamossa useita pieleen menneitä dignooseja. Joten pidetään softa ENG-kielisenä. Jos ei englanti taivu --> mene kielikurssille :)
- Lue laminoitu käyttö-ohje ennenkuin aloitat käytön ensimmäistä kertaa
- Jokaisen käyttökerran jälkeen muista laittaa läppärin laturin piuha kiinni, sekä pahvinen kansi läppärin päälle, jotta kone pysyisi pölystä puhtaana.
- Jos sotket läppärin rasvaisilla näpeilläsi, on kohteliasta että putsaat sen ennenkuin jätät seuraavalle käyttäjälle.
- Läppäriä ei tarvitse kokonaan sammuttaa. Riittää kun suljet ohjelman ja laitat läppärin kannen kiinni. --> PC menee nukkumaan.
- Kun käynnistät Autocom-softan, tekee ohjelma aina ensimmäisenä päivitystarkistuksen (tarkkaile ohjelmaikkunan oikeaa ylänurkkaa). Jos Autocom ehdottaa päivitystä, voit keskeyttää päivitysprosessin ja jättää päivityksen allekirjoittaneen huolehdittavaksi. Muistaakseni se kysyy että "päivitetäänkö nyt vai myöhemmin".

Mikäli ilmenee tarvetta koulutukselle, voin järjestää kevään aikana jonkun illan jossa käydään perusasiat läpi. Ottakaa tässä asiassa yhteyttä suoraan minun sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Katsotaan joku kaikille sopiva yhteinen ilta.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Sivu luotiin ajassa: 0.170 sekuntia

KERHOTUOTTEET

Scroll to top